Veelgestelde vragen
Wie begeleidt de kandidaat?
Op de werkvloer begeleidt de praktijkopleider van het leerbedrijf de kandidaat. De mbo-instelling is verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging van de praktijkopleiding.
Wat kost het mij als werkgever? Aan geld, tijd en begeleiding?
De werkgever doet de begeleiding in de praktijk, net als bij een stage in de reguliere leerweg van BOL of BBL, maar dan op een (of meerdere) specifieke werkprocessen. Het kost de werkgever dus tijd. De kosten voor het administratieve deel, inschrijving bij de MBO instelling in de derde leerweg, zijn gedurende de pilotfase gratis.
Wat levert het mij als werkgever op?
Het belangrijkste: de kandidaat ontwikkelt zichzelf. Het kan zijn dat hij voor het eerst ervaart dat hij leerbaar is, dat hij groeit en zich bewust wordt van zijn potentie. Daar kan je als werkgever je voordeel mee doen. Maar het geeft de interne organisatie energie: ze helpen mee om mensen op de werkvloer zich te ontwikkelen en dat straalt door in de organisatie. Vooral als het zichtbaar wordt natuurlijk dmv interne communicatie.
Is de praktijkverklaring ook interessant voor mensen die ik al in dienst heb?
Ja, ook hier is het voordeel dat de medewerker(s) groeien in zelfvertrouwen en aangezet worden tot verder ontwikkelen en leren. Bij de overstap naar een andere werkgever in een soortgelijke functie is het voordeel tevens dat meteen duidelijk is wat de medewerker kan.
Hoe kan ik moeilijk vervulbare vacatures invullen met kandidaten voor deze leerroute?
Neem hiervoor contact op met het WerkgeverServicepunt Noord-Holland Noord (via E-mail: contact@wsp-nhn.nl of bel met: 072 – 700 33 36)