Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Het Leerwerkloket Noord-Holland Noord is het informatiepunt voor al uw vragen over: leren en werken, opleidingen en de arbeidsmarkt. We zijn er voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers in de regio Noord-Holland Noord, van Uitgeest tot en met Texel. Wij geven u graag persoonlijk advies: er is meer mogelijk dan u denkt!

Welke baan past bij jou?

Beroepskeuze

De eerste stap op weg naar een baan is uitzoeken welk werk bij je past. Als je niet precies weet welk beroep je leuk vindt, dan kan het zinvol zijn om een beroepskeuzetest of een beroepentest te doen. Door het doen van één of meerdere testen krijg je een beter beeld van je persoonlijke eigenschappen, je vaardigheden en je interesses. Op deze manier ben je beter in staat om keuzes te maken en sneller en gerichter naar geschikte vacatures te zoeken.

Beroepskeuzetesten op 123Test kunnen hierbij helpen.

Met de Beroepenvinder vind je aan de hand van je competenties en interesses beroepen die bij je passen. Je vindt informatie over deze beroepen, de kansen op werk en vacatures.

Kans op werk

Kijk goed of in het werkveld waarin je een baan zoekt, ook werk is. Kansopwerk.nl biedt een overzicht van de kans op een leerbaan of stage in een bepaalde regio.

Advies

Wil je liever een persoonlijk advies? Neem dan contact op met het Leerwerkloket.

Handige links:

  • Beroepeninbeeld.nl: informatie over beroepen en sectoren. 
  • Arbeidsmarktinformatie: recente informatie en onderzoeken met betrekking tot de arbeidsmarkt.
  • Icares.com: op basis van persoonlijke interesses een overzicht van mbo, bachelor en master opleidingen.