Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Het Leerwerkloket Noord-Holland Noord is het informatiepunt voor al uw vragen over: leren en werken, opleidingen en de arbeidsmarkt. We zijn er voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers in de regio Noord-Holland Noord, van Uitgeest tot en met Texel. Wij geven u graag persoonlijk advies: er is meer mogelijk dan u denkt!

Reacties van collega-ondernemers

Sociale vaardigheden

Woonzorggroep Samen uit Schagen investeert veel geld in het begeleiden van stagiaires. Tony Tiemens, hoofd P&O: “Wij hechten daar veel waarde aan omdat zij met jeugdige ogen kijken naar onze dienstverlening. We kunnen van elkaar leren. Mensen die vanuit de bijstand en via omscholing bij ons komen werken, beschikken in het algemeen over meer sociale vaardigheden dan de jeugd. Die moet leren omgaan met ouderen en zieken. Het is een basisvoorwaarde om goed te kunnen functioneren in de zorgsector.”

Opleidingsinitiatieven

Kees Mosch, P&O-manager Bejo Zaden in Warmenhuizen: "Wij hebben met de Hogeschool INHolland overlegd over een scholingstraject voor onze medewerkers op het gebied van bedrijfskunde en middle management. Niet alleen om in ons bedrijf door te groeien, maar ook met het oog op functies buiten hun eigen vakgebied."

Gemotiveerde stagiaire

Michel Welgraven, directeur van Studio Welgraven: “De diversiteit in opdrachten is groot, of het nu gaat om drukwerk, websites, direct‑mail, noem maar op. Je medewerkers moeten dus wel op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Ook de software die wij gebruiken verandert bijna elk jaar. Als je dat niet goed bijhoudt, mis je op een gegeven moment de boot.”

En:

“Als klein bedrijf stonden wij aanvankelijk vrij sceptisch tegenover het aanbieden van een leerwerkplek. Bang dat het alleen maar tijd kost om iemand op te leiden. Maar we hebben de stap gezet en ik moet zeggen dat wij er eigenlijk erg enthousiast over zijn. Wij hebben een gemotiveerde stagiaire op pad geholpen en wellicht dat zij na het afronden van haar studie bij ons een plek kan vinden. Als je niet deelt kan je ook niet vermenigvuldigen!”