Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Het Leerwerkloket Noord-Holland Noord is het informatiepunt voor al uw vragen over: leren en werken, opleidingen en de arbeidsmarkt. We zijn er voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers in de regio Noord-Holland Noord, van Uitgeest tot en met Texel. Wij geven u graag persoonlijk advies: er is meer mogelijk dan u denkt!

Hulp bij de Nederlandse taal

Taalhuis helpt met taal

In Nederland is 1 op de 9 inwoners laaggeletterd, ook in Noord-Holland Noord. Deze mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift. Taal is overal om je heen. Maar wat als iemand daar moeite mee heeft. Dat geeft zorgen. Daarvoor is het Taalhuis. Iedereen met een vraag over taal is welkom in het Taalhuis. Taalvrijwilligers kunnen helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken en luisteren van taal.

Ik wil leren

In Noord-Holland Noord zijn 9 Taalhuizen. Zij ondersteunen inwoners bij het verbeteren van basisvaardigheden. Het Taalhuis biedt onder meer hulp bij het lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal, rekenen of het omgaan met de computer. 

Kent u iemand in uw omgeving die ondersteuning kan gebruiken, dan kunt u ook samen met die persoon het ‘Ik wil leren formulier’ invullen.
Binnen twee weken wordt dan contact opgenomen met die persoon vanuit het Taalhuis voor een afspraak.

Ik wil leren formulier

Het Taalhuis is een samenwerkingsverband van meer dan 40 organisaties van het Bondgnootschap voor Geletterdheid Kennemerwaard en Stichting Lezen&Schrijven. Het doel is om met elkaar in te zetten op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid in de regio.