Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Het Leerwerkloket Noord-Holland Noord is het informatiepunt voor al uw vragen over: leren en werken, opleidingen en de arbeidsmarkt. We zijn er voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers in de regio Noord-Holland Noord, van Uitgeest tot en met Texel. Wij geven u graag persoonlijk advies: er is meer mogelijk dan u denkt!

Artikel

Aandacht voor lezen en schrijven

Aandacht voor lezen en schrijven

Meer dan 700.000 werknemers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is dan lastig om werkinstructies te lezen, de computer te gebruiken of elkaar als collega’s goed te begrijpen. Met als gevolg samenwerkingsproblemen of onveilige situaties. Als werkgever kunt u bijdragen aan de verbetering van taalvaardigheid van uw medewerkers door aan te sluiten bij het Taalakkoord.

Samen met andere werkgevers in Nederland investeert u in taal. Door taal bespreekbaar te maken, uw werknemers te scholen en opgedane kennis en ervaring met elkaar te delen. Meer hierover leest u op de  website van het taalakkoord.

Taalakkoord Noord-Holland Noord

Om taalvaardigheid in de regio te bevorderen, ondertekenden diverse organisaties het Taalakkoord Noord-Holland Noord. Deze organisaties zien elke dag hoe belangrijk taalvaardige medewerkers zijn voor klantcontacten, veiligheid op de werkvloer, doorgroeimogelijkheden en duurzame inzetbaarheid. Zij zetten zich daarom enthousiast in om de taalvaardigheid van werknemers een impuls te geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen.

Bedrijven en organisaties in de regio die meer willen weten over het Taalakkoord Noord-Holland Noord, of deelname aan het Landelijke Taalakkoord, kunnen contact opnemen met Alise Vallinga (projectleider), alisevallinga@rpa-nhn.nl 06 - 57 97 55 92

U kunt deelnemen aan het Landelijk Taalakkoord als u:

  • deelnemer bent aan het Taalakkoord Noord-Holland Noord, of
  • kunt aangeven hoe binnen uw organisatie de taalvaardigheid wordt gestimuleerd.

Er zijn scholingsgelden beschikbaar en u krijgt als deelnemer toegang tot het landelijke bedrijven-netwerk. 

Contact opnemen voor deelname aan het Landelijk Taalakkoord